Conditii de calatorie


MATERIAL EDUCATIONAL / pentru turisti informati.

Pentru ca ne plac turistii informati, continuam seria articolelor pe blog cu inca un material informativ.

Experienta acumulata de-a lungul anilor ne-a invatat ca  exista situatii cand unii turisti detin informatii incomplete referitoare la conditiile de calatorie pentru destinatia de vacanta aleasa.

Mai jos regasiti conditiile de calatorie pentru cele mai vizate destinatii turistice cu zbor din Romania:

Turistii romani care doresc sa calatoreasca in Turcia trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:

- este nevoie de un pasaport (simplu electronic sau simplu temporar) care sa aiba o valabilitate de minim 150 zile la momentul intrarii in Turcia si sa dispuna de cel putin o fila goala.

- cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in Turcia, nu au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat.

Turistii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Araba Egipt trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:

cetatenii romani care calatoresc in scop turistic au nevoie de viza. Costul vizei este de 25$/ persoana si se obtine pe aeroport, unde se si achita contravaloarea acesteia.

- este nevoie de un pasaport (simplu electronic sau simplu temporar) care sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Egiptului si sa dispuna de cel putin o fila goala.

- la intrarea si la iesirea in/din Egipt, se completeaza o fisa cu principalele date de identificare, scopul si durata vizitei, respectiv unitatea de cazare vizata. Este foarte important ca datele inscrise in aceste fise sa fie trecute complet si corect, deoarece in cazul unor neconcordante exista posibilitatea refuzului intrarii/ iesirii din tara pana la clarificarea situatiei.

- toate bagajele de cala pe ruta Egipt-Romania, trebuie obligatoriu infoliate inainte de a fi predate la ghiseul de check-in. Bagajele care nu vor fi supuse acestei proceduri; nu vor fi acceptate, respectiv incarcate. Costurile vor fi suportate de catre pasager (aprox. 5$/4EUR pentru Hurghada). Astfel de proceduri pot fi efectuate si in cadrul hotelurilor (unde exista aparate de infoliat) inainte de check-out.

Turistii romani care doresc sa calatoreasca in Tunisia trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:

este nevoie de un pasaport (simplu electronic sau simplu temporar) care sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii in Tunisia si sa dispuna de cel putin o fila goala.

- cetatenii romani sunt scutiti de obligativitatea vizei, indiferent de tipul de pasaport utilizat, pentru o perioada legala de sedere de pana la 90 zile.

Turistii romani care doresc sa calatoreasca in Grecia trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:

- cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Republica Elena.

- intrarea este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Turistii romani care doresc sa calatoreasca in Spania trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:

- cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Spania.

- intrarea este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Turistii romani care doresc sa calatoreasca in Cipru trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:

- cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Republica Cipru.

- intrarea este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate. Aceeasi regula se aplica si in partea de Nord a insulei, zona care nu se afla sub jurisdictia autoritatilor de la Nicosia.

- in vederea intrarii pe teritoriul Republicii Cipru, se recomanda intrarea doar prin urmatoarele puncte de frontiera: aeroporturile internationale Larnaca si Pafos, precum si porturile Limassol, Larnaca, Latsi si Pafos, situate in zona aflata sub controlul efectiv al autoritatilor guvernamentale ale Republicii Cipru.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

Conditii de calatorie