Oferte speciale de vacanta cu 50% reducere?


MATERIAL EDUCATIONAL / pentru turisti informati. Daca aveti timp si va pasioneaza subiectul, va recomandam sa cititi acest material.

Noi, agentia de turism TRAVELAGO, ne respectam turistii si dorim ca acestia sa fie informati corect si, mai ales, COMPLET!

Astfel, referitor la stirile din ultimele zile aparute in mass media care arata ca „turistii isi pot rezerva din timp vacanta cu reduceri chiar si de 50%”, dorim sa aducem urmatoarele clarificari:
1. Astfel de stiri sunt, in mare parte, adevarate, insa INCOMPLETE! Iar de aici apar confuzii majore.

2. Astfel de buletine de stiri omit sa precizeze ca reducerile sunt „PANA la 50%”. Asta inseamna, ca pentru unele pachete pot fi intr-adevar reduceri de 50% (foarte putine ce e drept), iar pentru altele reducerile pot varia de la 5% la 10-20-30%. Deci subliniem ca pentru majoritatea pachetelor reducerile nu sunt atat de mari, ci in limita de 10-20, poate 30%. Exista si exceptii, acolo unde reducerile ajung si la 40-50%.

3. SE OMITE a se preciza ca reducerile fabuloase sunt oferite STRICT de hotelieri!! Asta inseamna ca aceste procente de reduceri se aplica STRICT la serviciile de cazare!! Hotelierii sunt cei care fac reduceri pentru rezervarile timpurii. Preturile pentru biletele de avion, respectiv serviciile de transfer la sol si asistenta turistica raman NESCHIMBATE, indiferent de perioada de rezervare.

4. Un discount ipotetic de 40% oferit de hotel, nu inseamna ca intregul pachet (cazare, zbor, transfer, asistenta turistica) se va reduce cu 40%. Acest lucru este foarte important de retinut. Un pachet cu reducere la cazare de 40% poate insemna in final, o reducere globala per pachet de doar 10 sau 20%. De ce? Iata mai jos un exemplu: O vacanta pentru 2 adulti pentru care in mod normal ati plati 1200 euro, are sa zicem in aceasta perioada afisata o reducere de 40% (subliniem noi aici ca la cazare!!). Din 1200 euro, aproximativ 500 euro reprezinta costul biletelor de avion, iar 100 euro costul transferului si asistentei turistice pentru 2 persoane. De aici rezulta ca la hotel ar merge in mod normal 600 euro din suma achitata de dvs. Hotelul decide ca pentru inscrieri timpurii pana la 31.12.2019 sa ofere un discount de 40%. Asta inseamna o reducere neta de 240 euro. Asadar, pentru un pachet pentru care ati plati in mod normal 1200 euro, luat din timp ar insemna aproape 1000 euro. Deci asta inseamna de fapt o reducere per pachet de aprox. 16%!!

5. Nu este niciun touroperator nebun sa faca o reducere de 40-50% pentru intreg pachetul de servicii turistice. Nu asteptati astfel de oferte fabuloase pentru ca nu vor aparea! Nu vi s-ar parea ciudat ca pentru o vacanta pentru care ati plati in mod normal 1200 euro sa o gasiti acum la 600 euro? Noua sincer ni s-ar parea foarte ciudat pentru ca un simplu calcul matematic ar demonstra ca touroperatorul vinde in pierdere. Iar pe termen mediu, acest touroperator va intra in insolventa (doar daca nu e vreo organizatie de binefacere!!??).

6. Referitor la procentele de reducere, trebuie mentionat ca, in general, hotelurile foarte bune, adica acele hoteluri foarte cautate, nu fac reduceri procentuale semnificative! De ce? Din simplul motiv ca datorita cererii foarte mari, acel hotel se va umple oricum, indiferent daca fac sau nu reducere pentru inscrieri timpurii. Asadar, reducerile „fabuloase” de 50% la cazare apar in general la urmatoarele categorii de hoteluri: hoteluri noi (deschise recent, care incearca sa intre rapid pe piata cu o strategie a pretului de penetrare), hoteluri cu servicii mai slabe (hoteluri economice) care sufera in timpul sezonului dupa un grad mai scazut de ocupare si incearca sa vanda cat mai multe camere din timp, pentru noul sezon.

7. Da, sunt si exceptii cand hotelurile bune fac reduceri semnificative de pret! Dar nu oricand si nu pentru orice perioada, ci fie pentru capete de sezon, fie pentru extrasezon sau fie in timpul sezonului pe anumite date de intrare cand gradul de ocupare este mai scazut si se incearca umplerea unor goluri si acoperirea unor costuri fixe.


Deci e bine sa ne rezervam totusi vacanta din timp?

Raspuns: DA! Este foarte bine! De ce? Pentru ca puteti prinde o reducere semnificativa de pret (la cazare!!), pentru ca aveti posibilitatea sa alegeti hotelul unde doriti sa va cazati (pentru ca la inceput toate sunt disponibile), pentru ca va puteti alege perioada dorita fara sa existe riscul sa nu gasiti locuri la avion sau la hotel.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare